« Tillbaka

m00204

Eggling - Odlingsägg

99:-
ANTAL:
Variant:

Odla hemma på ett nytt och spännande vis!


En eggling både ser ut och känns som ett riktigt ägg, men när skalet knackas finner du ingen kyckling utan istället en liten plantering - redo att odlas!

Eggling är tillverkad av vit porös keramik som till färg, form och storlek är identiskt med ett vanligt ägg. Odlingssetet innehåller allt du behöver för att kickstarta din odling; en gödslad torvblandning, frön och en utförlig beskrivning på engelska.

Välj mellan smultron, basilika, chilipeppar eller kaktus i drop down-menyn!

Det första du gör är att med varsam hand kläcka av toppen på ägget. Placera ägget på det medföljande terrakottafatet och vattna ägget försiktigt tills det kommer vatten på fatet. Placera sedan ägget på en ljus plats med en temperatur på 15 grader eller mer. (Utöver de fröer som finns i ägget medföljer också en påse med extra fröer för att säkerställa lyckosam odling!)

Då de första bladen växt upp ur ägget är det dags att placera det i solljus så att det fortsätter att växa och frodas. Fortsätt sedan att vattna ditt ägg och håll jorden fuktig. Växterna/örterna/bären kan växa i ägget i upp till 5 månader, men då det börjar bli för trångt planteras de lätt om i annan kruka, i vanlig jord.

Se fler roliga odlingsset här!

 • Material: Keramik.
 • Äggets mått är ca 4,5 cm i diameter och 6 cm högt.
 • Säljs styckvis.
 • Produktrecensioner (6)
 • Har du köpt denna produkt på Bluebox.se? Vad tyckte du om den? Stämde beskrivningen?
  Dela med dig, så har du chansen att vinna presentkort till ett värde av totalt 1500 kr.

  Skriv recension »

  • Recension av Eggling - Odlingsägg, Smultron

   Jättegulligt litet ägg! Väntar på att se nåt växa ;)

  • Recension av Eggling - Odlingsägg, Smultron

   Lättknäckt och enkel att "starta upp". Håller nu tummarna för bra växtlighet

  • Recension av Eggling - Odlingsägg, Chilipeppar

   Jättetrevlig idé! Lyckades få en liten växt men det gällde att hålla koll på vattningen! Det får plats så lite jord i ägget så den torkar snabbt men gör man det så verkar detta fungera fint.

  • Recension av Eggling - Odlingsägg, Smultron

   Jag har nog inga gröna fingrar. Jag vill ju skriva att den va kanon rolig och allt blev jättebra. Vet inte om jag gjort fel men det kom inte upp några smultron. Inte ens en tillstymmelse av någon växt faktiskt. Synd. Kul idé :)

  • Recension av Eggling - Odlingsägg, Basilika

   Det blev inga smultron :( Vet inte om vi gjorde något fel, vi följde instruktionerna först, gav den tid och provade sedan på lite andra sätt. Men det är nog mycket bättre att köpa torra osådda frön och plantera själv.

  • Recension av Eggling - Odlingsägg

   Egglingen var söt och speciell men tyvärr hade den svårt att gro och växa.